Vanmorgen, 19 mmusaart, werd door de Hengeveldse vrijwilligers van Uilenwerkgroep Hof van Twente tijdens een 1e controle van steenuilenkasten alles behalve een steenuil aangetroffen. Bijzonder was het aantreffen van twee dode ringmussen in één van de kasten. De aangevreten vogels waren kennelijk van recente datum gezien de staat waarin zij verkeerden. Uilen zoeken bij gebrek aan muizen in voorkomende gevallen naar alternatieven. De kasthouder meende wel steenuilen op het erf te hebben gehoord, maar wist niet of deze de kast al hadden gevonden. Hopelijk geen voorbode van een muizen-arm voorjaar?

 

 

 

Inestn de volgende kast sprong een hevig geschrokken eekhoorn via de schouder van de controleur weg, die dit zelf niet in de gaten had. In de kast werd een herkenbaar warm nest van de eekhoorn aangetroffen, waarin gelukkig nog geen jongen zaten.

 

 

 

 

 

EnP1020025igszins teleurgesteld werd op de terugreis nog een kast aangedaan. Een kast die eigenlijk al geruime tijd aan vervanging toe was en de laatste jaren dan ook geen uilenbezoek had gehad.  Gelukkig bleek onze inspectieronde niet voor niets te zijn geweest. In de kast zat uiteindelijk dan toch een steenuiltje die ons met zijn zo herkenbare gele grote ogen aanstaarde. Nu maar hopen dat we daar over een aantal weken een gezond broedsel aantreffen.

 

 

 

 

Uiteindelijk leverde de ronde nog twee nieuwe kasthouders op en een verzoek een kerkuilenkast in een nieuw gebouwde stal op te hangen. Al met al toch een vruchtbaar ochtendje met leuke gesprekken en nieuwe contacten.