In het kader van de actie MeerBomenNu gaan wethouders van de gemeente Hof van Twente op 4 november samen met leerlingen van IKC Erve Hooyerink zaailingen oogsten en planten. Met deze actie wordt aandacht gegeven aan de start van het oogstseizoen MeerBomenNu in de Hof van Twente.

Op donderdag 3 november gaat de meerbomen actie in Hof van Twente officieel van start in het Twickel te Delden. Vrijwilligers gaan daar dan weer het bos in om zaailingen te oogsten. Deze zaailingen krijgen op een andere plek kans om uit te groeien tot grote bomen. Oogsten is een mooie manier om buiten in de natuur samen te werken voor meer bomen in en om hof van Twente. Kijk voor meer informatie over welke oogstevents gepland staan in de boomplanner. Meld je (samen met vrienden) aan als oogster en je wordt wekelijks op de hoogte gebracht. Via meerbomen.nu/over-de-actie/ kun je je in de boomplanner aanmelden als oogster en als plantlocatie.

Voorschot op Boomfeestdag

Elk jaar worden door kinderen van de basisscholen bomen geplant op de Boomfeestdag. De Boomfeestdag valt dit jaar op 16 november. MeerbomenNu neemt op vrijdag 4 november alvast een voorschot onder het thema (met) Bomen Werken!

Voor kinderen is het een leuke activiteit in de buitenlucht waarbij ze leren hoe belangrijk bomen voor ons zijn. Bomen gaan klimaatverandering tegen, ze houden water vast, brengen verkoeling en filteren schadelijke stoffen uit de lucht. Ook leveren bomen voedsel en leven er allerlei vogels en insecten in. Kortom: bomen werken voor een gezond klimaat. Wilt u de kinderen helpen met het uitsteken van de zaailingen meld u dan aan op: MeerBomenNu| Evenement

De gemeente Hof van Twente wil voor iedere inwoner een boom planten. Dat betekent dat er circa 35.000 bomen bij moeten komen. Vorig jaar is daar al mee begonnen met de actie MeerBomenNu. Vrijwilligers oogsten toen al circa 12.000 jonge boompjes die elders werden aangeplant. Mensen die mee willen helpen met oogsten en mensen die ruimte hebben om de zaailingen te planten kunnen zich aanmelden op de website van MeerBomenNU. Ina van de Riet, Alexandra Tempelman en Mignon Sanchez van de Groene Loper Hof van Twente organiseren de activiteiten en vrijwilligers.