Het komende weekend staat de Nationale Vogeltelling weer gepland. Doe je mee??

Het is een leuke activiteit, je hoeft er de deur niet voor uit. Vooral leuk en educatief om samen met je  kinderen te doen. Maar vraag ook je vrienden, familie en buren om mee te doen. Tel a.s. vrijdag, zaterdag of zondag een half uur de vogels in je tuin of op het balkon. Je hoeft geen vogelkenner te zijn. Als je je aanmeldt via de website www.vogelbescherming.nl vind je een tuinvogelkaart, ontvang je handige tips, en kun je een handige app downloaden.

 

 

 

De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming en Sovon Vogelonderzoek. Het is het grootste ‘citizen science’ project van Nederland. Citizen science, ook wel burgerwetenschap genoemd, is onderzoek dat in zijn geheel of gedeeltelijk door burgers of niet-professionele wetenschappers wordt uitgevoerd. Met die informatie kunnen we vogels beter helpen en beschermen. En hoe gaaf is het dat jij met je eigen tuin of balkon daarvan onderdeel uitmaakt.

 

 

 

Indien je een screenshot van je ingestuurde telformulier maakt en dit voor 2 februari a.s opstuurt naar info@groeneloperhofvantwente.nl  maak je ook nog eens kans op een vogelhuisje.