Tijdens de Doe middag ‘Meneer steenuil komt op bezoek‘ van kinderboerderij het Kukelnest in Goor van 21 mei jl , waren IVN Diepenheim en de Stichting Hofvogels aanwezig voor informatie en educatie over de steenuil. De steenuil, door de gemeente geadopteerd voor vier jaar, kreeg zo ook voor de allerkleinsten een gezicht en extra aandacht.

Hoewel het weer er goed uitzag, was de opkomst met circa 25 kids wat aan de kleine kant. De allerkleinsten wilden wel graag de opgezette steenuil even aaien, maar dan was er toch al snel meer aandacht voor het knippen en plakken van een uilenmasker en voor de dieren en de speeltuin. Vooral de ouders waren geïnteresseerd waar het ging om behuizing en de leefwijze van de steenuil. Een bewoners uit Zenderen, die graag een uilenkast op haar erf wilde hebben kreeg de nodige informatie met ook het adres van de werkgroep in haar woonplaats.

 

 

 

Bij de uilenplaats van de kinderboerderij stond onder andere een muizenruiter, een uilenkast en een insecten hotel. IVN Diepenheim had een leerkist meegebracht, die door basisscholen gratis geleend kunnen worden bij de betreffende IVN afdeling. De leskist is bedoeld voor de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit de Hof van Twente die een project willen maken over biodiversiteit. Als blijvend aandachtspunt is er ook een uilenkast in een boom geplaatst, in de hoop dat zich hier in de toekomst een steenuil-paartje wil gaan vestigen.  Zo is er ook deze middag weer de nodige aandacht gevraagd voor de kleinste onder de uilen, de steenuil.