Op zondacid_45660694-d922-4a2f-9421-3213bc81995dg 16 oktober a.s. gaan kinderen uit de Hof van Twente tijdens de laatste Doemiddag van dit jaar bij Kinderboerderij Het Kukelnest aan de Lintelerweg 4 in Goor aan de slag met het maken van uilenkasten en voederkastjes voor vogels en leren zij alles over de honingbij. Hiervoor heeft de activiteitencommissie van de kinderboerderij de Stichting Hofvogels en imker Jul Lulofs uitgenodigd. 

 

 

 

 

 

Met de komende winter in aantocht gaan de kinderen aan slag om voederkastjes voor de tuinvogel te maken. Aan het einde van de middag mogen de kinderen de zelf gemaakte kastjes ook mee naar huis nemen. Vrijwilligers van de Stichting Hofvogels (www.hofvogels.nl) die deze middag te gast zijn, gaan samen met de kinderen één uilenkast voor steenuilen maken en wordt de kinderen alles over deze voor het landschap zo belangrijke uil vertelt. Uiteindelijk krijgt de kast die middag een goed plekje op “Het Kukelnest” in de hoop dat een Steenuilenpaar de uilenkast dit najaar nog ontdekt.

Ook is onze imker Juul Lulofs aanwezig met zijn bijen. Hij laat veel dingen zien die een imker nodig heeft om goed voor de bijen te kunnen zorgen. Ook vertelt hij over het leven van de bij. De kinderen krijgen gelegenheid om vragen te stellen aan de imker. En heb je al eens honing geproefd? Of heb je al eens raathoning geproefd? Nee? Dan is dit een mooie gelegenheid om te komen proeven op Kinderboerderij “Het Kukelnest”. Stroop je mouwen maar op! Het wordt leerzaam en gezellig op Kinderboerderij “Het Kukelnest”.

Voor meer informatie, kijk daarvoor op de website en op facebook van Kinderboerderij “Het Kukelnest”.

De activiteitenkukels hebben er zin in, jij ook? Voor de leden van de Kinderboerderij is de entree gratis, voor niet leden is de prijs € 1,50 pp.