De Stichting Hofvogels is 5 oktober a.s. met een uitgebreide informatiestand aanwezig op de beurs ‘Stappen zetten in Dieka’ in het uitgaanscentrum Dieka in Markelo.

Tijdens de beurs staan thema,s als asbest, energie en duurzaamheid centraal. Op de beurs worden initiatieven van bedrijven, overheden en burgers gebundeld die zich inzetten op de betreffende thema,s. De beurs is een initiatief van de gemeente Hof van Twente en Hofkracht. (Het inwonersplatform dat zich in de gemeente inzet op gebied van duurzaamheid.

De Stichting Hofvogels zet zich met meer dan 45 vrijwilligers in voor behoud van natuur en biodiversiteit en richt zich met name op het meer natuurvriendelijk inrichten van het erf in belang van de vogels in het algemeen en uilen in het bijzonder. Belangstellenden kunnen zich tijdens de beurs uitgebreid laten informeren over onze werkzaamheden en mogelijkheden om een nestkast voor steen- of kerkuil op het erf te plaatsen al dan niet in combinatie met een advies voor een meer natuurvriendelijke inrichting van het erf. Hiervoor zijn interessante subsidies beschikbaar.

De beurs is open van 10 uur tot 15.00 uur.