De kerkuil in Markelo broedt al vroeg in het seizoen op vijf eieren en het zorgzame paartje zorgt goed voor elkaar. Vader kerkuil sleept de één na de andere muis aan en wel zoveel dat moeder kerkuil er schijnbaar de buik van vol heeft en de aangeboden muis negeert. De kasthouder houdt ons op de hoogte.

De torenvalk is op zoek naar een geschikte broedlocatie, maar heeft uiteindelijk de strijd verloren van enkele holenduiven.

 

 

 

 

 

 

De eerste controles van de bosuilenkasten ten slotte zorgde voor verassingen. Bosuilen broeden al zeer vroeg in het voorjaar en de eerste jongen vliegen veelal al midden april uit. Reden om eens in een nestkast van deze nachtjager in Diepenheim te kijken. Moeder bosuil schrok van de ladder die tegen de boom werd gezet en nam de benen. In de kast lagen twee wel heel pluizige pas geboren jonge bosuiltjes en 1 ei. Geschatte leeftijd enkele dagen oud. Mogelijk dat het ei eerdaags uitkomt, zodat de kasthoudster over drie of vier weken drie bosuilen op haar erf kan zien rondscharrelen.