Onlangs timmerden de jeugdleden van de verkenners (jongens) en de gidsen (meisjes) van scouting van de Van Rossum Elisabethgroep uit  Delden hun eigen vogelnestkastjes. Met een hamer, handige knutselinstructies en een bouwpakketjes gesponsord door Etherma uit Hengelo begonnen de jongens en meisjes aan hun eerste programma van het nieuwe jaar.

Nadat onze eigen knutselkoning het startschot had gegeven ontstond er een waar slagwerkorkest, waar spelers op de aangrenzende golfvelden van konden genieten. Of op deze wijze alle opgekropte energie van het lange thuiszitten er even uit moest of de kinderen niet konden wachten om vogels in hun tuin een onderkomen te bieden was niet meteen duidelijk.

De 28 bouwpakketjes van de vogelhuisjes waren nagenoeg identiek. Toch zorgde de vrije interpretatie van de knutselinstructies ervoor dat alle kids een eigen en uniek vogelhuisje in elkaar knutselden.  Het grootste deel van de huisjes was voorzien van een metalen anti-specht plaatje, maar een enkeling had het vogelhuisje juist speciaal gemaakt om deze gevleugelde bonte houthakker een onderkomen te gaan bieden.

Na aan de buitenkant te zijn voorzien van een laagje donkergroene verf en na een weekje drogen worden de huisjes door de jeugdleden mee naar huis genomen om zo in de eigen tuinen de krapte op de vogelwoningmarkt in Delden en omstreken te verlichten. Mede geïnspireerd door de nijverheid van de jeugdleden en bewustwording van de voordelen van biodiversiteit worden er binnenkort ook zelfgemaakte vogelhuisjes geplaatst in het omliggende bosdelen van de blokhut te Delden. De scouting en haar leden willen de Stichting Hofvogels bedanken voor hun ondersteuning en inzet voor biodiversiteit in Twente in het algemeen en vogels in het bijzonder en Etherma uit Hengelo voor de sponsoring.