Niets is fijner dan een frisse neus halen in het bos in de winter.

Op 12 en 20 januari en 10 februari 2024 nodigen we je uit om actief te helpen met boomzaailingen te `oogsten’ op het Landgoed Twickel aan de Dashaarweg (Ambt Delden). Samen met een groep vrijwilligers worden verscholen jonge beuken, grove dennen en hulst uitgestoken.

Meld jij je aan om mee te helpen boomzaailingen uit steken?

Je hoeft geen ‘groene vingers’ te hebben, meedoen is genoeg. De oogst wordt gesteund door Stichting Twickel en de gemeente Hof van Twente via MeerBomenNu .Uiteraard mag elke vrijwilliger ook wat boomzaailingen en struiken mee naar huis nemen. Meedoen is simpel, je hoeft je alleen maar aan te melden via deze link op:

  • Vrijdag 12 januari:     10.30 – 12.30 uur
  • Zaterdag 20 januari:  10.00 – 14.00 uur
  • Zaterdag 10 februari: 10.00 – 12.00 uur

Je hebt ruimte voor meer jonge bomen?

Alle door vrijwilligers uitgestoken boomzaailingen worden uitgedeeld aan iedereen in onze gemeente die ze wil hebben. Je hoeft ze alleen maar op te halen! Heb je ruimte, meld je plantlokatie nu aan via de bomenplanner

Alle boompjes tellen

De Groene loper Hof van Twente begeleidt voor de derde keer op rij de ‘boom-verplant-activiteiten’. Vragen of aanmelden als plantlokatie kan per e-mail naar hofvantwente@meerbomen.nu . De gemeente Hof van Twente ondersteunt dit initiatief financieel uit het programma biodiversiteit `kleurrijk leven’. “Dit jaar hopen we in maart 2024 dat iedere inwoner in Hof van Twente een extra boom (ver)plant”, aldus Alexandra Tempelman van MeerBomenNu in de Hof van Twente.