Onlangs betrok de timmerploeg van de Vogelwerkgroep Nivon Goor hun nieuwe timmerwerkplaats aan de Twikkelerweg 29 in Markelo, alwaar de familie Kelderman deze locatie voor de activiteiten van deze werkgroep ter beschikking stelde. Hierbij werd afscheid genomen van de eerdere werkplaats, die Gert Jan Veelers van het melkgeitenbedrijf Veelers te Hengevelde ter beschikking was gesteld

 

verhuizing-werkplaats-kelderman-12-8-2016-IMG_8310De leden van de timmerploeg van de vogelwerkgroep Nivon Goor wonen hoofdzakelijk in Goor en ervoeren de afstand richting Hengevelde als te problematisch, waardoor een nieuwe en voor hen beter bereikbare bestemming werd gevonden in Markelo.

De werkgroep timmert jaarlijks niet alleen een groot aantal broedkasten voor broedvogels maar onderhoud en controleert deze ook in het voorjaar. Uiteindelijke doel is de jonge vogels te ringen voor wetenschappelijk onderzoek.

De Vogelwerkgroep dankt de familie Veelers op deze wijze voor de genoten gastvrijheid en het beschikking stellen van hun timmerwerkplaats.