Op 18 maart is het Nationale Boomfeestdag. In Hof van Twente vieren we dit met een boommanifestatie waarvoor wij je uitnodigen. Bomen geven energie. Wij willen graag jouw en onze energie inzetten om Hof van Twente samen weer een stuk groener en mooier te maken. Daarom reiken wij tijdens de boommanifestatie symbolisch 110 bomen uit in de vorm van een boomcertificaat. Deze bomen zijn door de Provincie Overijssel ter beschikking gesteld aan de Groene Loper Hof van Twente.

Daarnaast geven we in februari en maart  voorafgaand aan boomfeestdag aan 20 schoolklassen een les met boomquiz ‘`Bomen, de longen van de aarde’ en inspireren we 400 basisschoolleerlingen. Met de schoolklassen planten we op 18 maart `s ochtends bomen in samenwerking met de boomwerkgroep.

Wanneer en waar?

We nodigen je van harte uit op 18 maart tussen 19.30 en 21.30. Vertrekpunt is de kerk in Bentelo. Vandaar wandel je naar de blokhut van Scouting Paus Adria, Hagmolenweg in Bentelo. Laat je onderweg verrassen.

Programma

Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in Hof van Twente hebben boomverhalen geschreven rond het thema ‘Bomen geven energie’. Een jury heeft de vijf mooiste verhalen gekozen. Bij het kampvuur lezen de kinderen de verhalen dan zelf voor. Daarnaast geven cabaretier André Manuel en een aantal sprekers hun persoonlijke kijk op het thema van de boomfeestdag. De boomquiz van de Groene Loper kan gespeeld worden en ook is de Stichting Hofvogels aanwezig met informatie over de mogelijkheden om erven meer biodivers in te richten en welke bomen daarvoor geschikt zijn. Kortom laat je inspireren op deze bijzondere avond.

Erfbewoners die belangstelling hebben voor een gratis boom kunnen deze reserveren via de website van de Groene Loper Hof van Twente www.groeneloperhofvantwente.nl.