Met het Thema Mmmm  … Natuur om op te vreten start op 22 mei a.s. de week van de biodiversiteit in de Hof van Twente. Een initiatief van de Groene Loper Hof van Twente, de gemeente Hof van Twente, Hofkracht en meerdere vrijwilligersorganisaties vertegenwoordigd in de Kerngroep Groen.  Een week met een uitgebreid programma aan groene activiteiten die verspreid over de gehele gemeente plaats vinden. De week start op zaterdag 22 mei om 09.00 bij het Kaasplein in Markelo. Hier staat van 09.00 uur tot 12.00 de Kuierkoare van MarkeLokaal, met uitgebreide informatie over hun activiteiten en lokale producten als tarwemeel, pasta en honing voor de geïnteresseerden en kooplustigen.

Dinsdagmiddag 25 mei stelt de familie Scholten van Erve Smienk  aan de Bentelosestraat in Bentelo haar erf open voor belangstellenden met een zogenaamde ‘stiltewandeling‘ op hun biologische melkveebedrijf. Imkers kunnen dan terecht op het natuurerf van de familie Nijhuis aan de Bentelosestraat in Hengevelde. Bijenhoudster Marielle Nijhuis organiseert op 25 en 26 mei excursies van 1 uur op haar met behulp van de Stichting Hofvogels natuurvriendelijk ingericht erf. Belangstellenden kunnen deel nemen aan een honingproeverij en krijgen informatie over de voordelen van een rijk en gevarieerd natuurerf.

Verder staan thema’s als de gierzwaluw, de zadenbieb, plantjesbieb en biodiversiteitsapp op het programma. Uitgebreide informatie over de week van de biodiversiteit en de verschillende thema’s en programma’s is te vinden op de website van de Groene Loper  Hof van Twente. www.groeneloperhofvantwente.nl