Eind oktober meldde een kasthouder uit Stokkum dat zijn kerkuilenpaar voor de 2e keer dit jaar hadden gebroed. Hij ontdekte dat er met twee jongen een tweede keer was gebroed. Zaterdag 4 november werd nog slechts 1 levende jonge kerkuil van circa vijf tot zes weken oud in de nestkast aangetroffen. Na weging door één van onze ringers bleek het vrouwelijke kerkuiltje zwaar onder het gangbare gewicht te zijn. Besloten werd het jong met dode ééndagskuikens bij te voeren. En met succes.

Door de controleur van de nestkast werd in overleg met de kasthouder gekozen voor het bijvoeren van het geringde jong met dode ééndagskuikens en af en toe een dode muis tot aan het moment dat het zelfstandig voor zijn kostje kon gaan zorgen. Zo gezegd en gedaan. De plaatselijke controleur, in het bezit van een voorraadje dode ééndagskuikens, voerde wekelijks en tot heden bij. Ook het ouderpaar liet zich in die tijd niet onbetuigd en vloog regelmatig aan met een doe muis.

De ontwikkelingen van het jong werd wekelijks vastgelegd. Van een zieltogend uiltje groeide de uil tot een volwassen kerkuil die momenteel de omgeving verkent en spoedig zal uitvliegen op zoek naar een eigen territorium. Met dank aan de kasthouder en de zorgen van de plaatselijke controleur.