De periode van 22 april tot 22 mei 2018 wordt door ‘Hofkracht’ en de ‘Groene Loper Hof van Twente’ uitgeroepen tot `Maand van de Biodiversiteit’. In de ‘Groene Loper Hof van Twente’ worden kennis en kunde met betrekking tot biodiversiteit gebundeld, met als doel meer mensen te stimuleren om te gaan investeren in natuur, landschap en biodiversiteit.
 Alle basisscholen in het buitengebied van de gemeente Hof van Twente worden uitgenodigd om -in samenwerking met de werkgroep educatie uit het beschermingsplan ‘Hof voor de Steenuil’ – een les `Uilenballen Pluizen’ te volgen. Hierbij wordt de leskist ingezet, die werd ontwikkeld in het kader van dit beschermingsplan. Voor de grotere scholen in de kernen van de Hof van Twente wordt in deze `maand van de Biodiversiteit’ een andere les aangeboden. Het lesprogramma verzorgd door de educatiewerkgroep ‘Hof voor de Steenuil’wordt in het keuzemenu 2019 voor alle basisscholen aangeboden en ondergebracht in Hofpower. 

Via de Steenuil wordt aandacht besteed aan de noodzaak te investeren in biodiversiteit en worden de kids al vroegtijdig bij dit thema betrokken. Tijdens het pluizen van de uilenballen leren de kinderen uit de groepen vijf en zes bijvoorbeeld wat de Steenuil zoal eet, waar hij zijn voedsel vindt en waarom het belangrijk is om voor de natuur te zorgen. Voor de scholen in het buitengebied heeft de Stichting Hofvogels ook nog eens een nestkast voor Steenuilen met eventueel een webcam in de aanbieding. Bij belangstelling installeren de vrijwilligers de Stichting een dergelijke nestkast, mits de omgeving geschikt is voor de Steenuil.

In de werkgroep educatie zijn vrijwilligers van de IVN’s Diepenheim en Markelo, de Heeckerenschool Goor en vrijwilligers van de Stichting Hofvogels vertegenwoordigd.