De viering van het driejarig bestaan van de kringloopwinkel Kiekeboe van afgelopen zaterdag 1 augustus was een doorslaggevend succes. De opkomst was ondanks de genomen Corona maatregelen goed en er hing een uitermate ontspannende sfeer met op de achtergrond een live band die de stemming er in hield. Een deel van de dagopbrengst zal worden verdeeld onder de dierenambulance en de Stichting Hofvogels, die beiden op het marktterrein aanwezig waren.  

De bezoekers konden rondneuzen in een uitgebreide collectie tweedehands artikelen en bezochten daarbij ook de informatiekraam van de Stichting Hofvogels. Vooral de opgezette uiltjes, waaronder de steenuil en kerkuil,  hadden de aandacht van het publiek en trokken veel bekijks. Maar ook werden er zaken gedaan. Zo werd een aanvraag voor het plaatsen van een kerkuilenkast in behandeling genomen. Na een scan van het erf van de aanvrager bleek de locatie ideaal te zijn om er een nestkast te plaatsen. Niet alleen was er sprake van de gewenste biotoop, maar ook werd de kerkuil veelvuldig gehoord. De nestkast zal dan ook op korte termijn worden geplaatst. Maar ook werd een afspraak gemaakt met de dierenambulance om in de toekomst wat meer te gaan samenwerken. Op termijn zal er een afspraak worden gemaakt met betrekking tot het organiseren van een informatie bijeenkomst. Al met al een geslaagde dag met een goede gastheer, die het dierenwelzijn hoog in het vaandel heeft staan.

Kiekeboe werd in 2017 getroffen door een uitslaande brand in het pand van Wawollie te Goor. Vandaag de dag is de kringloopwinkel tot wijd in de omgeving bekend. De bijzondere inrichting met herbruikbare goederen, het schenken aan goed dieren doelen en haar zorg voor de 45 vrijwilligers zet Kiekeboe op de kaart.