Tijdens de ‘beleef week’ van Nationaalpark De Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal wordt op zaterdag 8 oktober s’ middags van 13.00 tot 16.00 uur in de Reggetuin te Goor een kleinschalige Groene Markt gehouden. De Reggetuin bevindt zich in de Kerkstraat, huisnummer 123d, achter het Avia tankstation in Goor.

Een drietal groene organisaties uit de Hof van Twente zal acte de présence geven; de Groene loper Hof van Twente, de stichting Hofvogels en De Reggetuin (Stadslandbouw Hof van Twente), zij zullen informatie verstrekken over hun gezamenlijke activiteiten en het belang ervan voor de biodiversiteit in de Hof van Twente.

  • Door vrijwilligers van de Groene loper Hof van Twente worden planten en bijbehorende materialen uitgegeven in het kader van project “Stoepgroen, samen doen?”
  • De Reggetuin houdt uitverkoop van alle insectenhotels, deze zullen verkocht worden tegen sterk gereduceerde prijzen. Vers geoogste groenten en fruit uit moestuin en boomgaard, huisgemaakte zeep, volgelhuisjes voorzien van mozaïek  en andere producten worden te koop aangeboden. De plantjesbieb is open voor het ruilen en meenemen tegen een kleine donatie.
  • Enthousiaste vrijwilligers van Hofvogels vertellen alles over hun inzet voor de steenuil en de kerkuil, hoe men kan bijdragen aan het instant houden van deze voor onze erven zo belangrijke erfvogels en het belang dat zij hebben voor de biodiversiteit. Naast nestkasten en allerhande informatiematerialen kan men kennis maken met de werkzaamheden van deze stichting, een gratis erfadvies aanvragen voor een meer biodivers erf wat mogelijk leidt tot aansluiting bij deze stichting.