Nadat eerder al geheel onverwachts begin april de geboorde van vier jonge kerkuilen werd geconstateerd in één van de nestkasten rondom Delden, bleek 15 mei bij een 2e controle dat deze jonge kerkuilen al waren uitgevlogen en het ouderpaar voor de 2e keer dit seizoen aan het broeden was geslagen. In het nestkast lagen tot verrassing van vrijwilligers van de Stichting Hofvogels zelfs 7 eieren. Gezien de tegenvallende broedresultaten van de kerkuil in de Hof van Twente een geweldige opsteker. Daarnaast een regionale primeur. Niet alleen ten aanzien van de vroeggeboren en uitgevlogen jongen maar ook ten aanzien van het 2e broedsel.

 

 

In tegenstelling tot de kerkuilen doen de steenuilen het buiten verwachting goed. Tot op heden werden er al meer dan 175 bebroedde eieren in de nestkasten aangetroffen en kunnen er binnenkort een 40 tal jonge steenuilen worden geringd. Een geweldige opsteker voor het adoptieplan Hof voor de Steenuil.

De aanwezigheid van de vele muizenprooien, kevers en soms dode vogels kan een verklaring zijn voor de goede broedresultaten. Er is kennelijk geen gebrek aan voedsel.