Met het overlijden van Tonnie Blanken zijn we als Hofvogels een vriend en uilenkasten bouwer kwijtgeraakt. Alfons Weernink volgde hem als timmerman op. Dat gezegd hebbende kom je wel in grote schoenen te staan om Tonnie’s  werkzaamheden op te volgen. Daarom is meteen afgesproken dat Frans Kruse, voorzitter van Hofvogels,  mee zal helpen om dit weer mogelijk te maken.

Allereerst zijn van alle door Tonnie gemaakte kasten bouwtekeningen gemaakt die ook vanaf onze website gedownload kunnen worden:

  • Steenuilenkast
  • Bosuilenkast
  • Kerkuilenkast
  • Vleermuizenkast
  • Insectenhotel

Afgelopen maanden zijn we begonnen om weer een houtvoorraad op te bouwen, hetgeen mede door donaties van RTT -Goor en Twickel goed gelukt is. Het voorwerk, lijmen, schaven en op maat zagen van het basismateriaal was al door Alfons gedaan en dus vorige week aan Alfons, Wim Jager en Frans de eer om de kasten samen te bouwen.

Na anderhalve dag konden we trots vaststellen dat we weer een voorraad nestkasten hebben opgebouwd die gedeeltelijk ook al bestemd is. We hebben veel geleerd (vooral Wim en Frans) en ook veel lol gehad. Omdat het werkaanbod mogelijk groot is met het maken en plaatsen van kasten hebben we besloten een groepsapp te maken onder de naam ‘Kast’n keals’. Inmiddels zijn ook Johan Gerrits(nieuwe vrijwilliger) en Gerard Vehof toegetreden tot dit Gilde.

Het gilde beschikt over 3 aanhangers en 2 kamersteigers. Binnenkort trekt het Gilde van de ‘Kast’n keals’ het veld in om de gemaakte nestkasten op te hangen. Overigens staat het Gilde ook open voor vrouwen. Dus schroom niet u te melden via secretariaat@hofvogels.nl

Wij gaan aan de slag.