11 mei jl, tijdens een druk bezochte ‘Avond van het toekomstbestendige erf’ verrichtte wethouder Wim Meulenkamp officieel de aftrap van het adoptieplan ‘Hof voor de Steenuil’. De aftrap werd symbolisch vorm gegeven met de presentatie van een rijk gevulde leskoffer door Jetty Dorresteijn en Marianne Ketting van IVN Markelo. De leskoffer zal de komende jaren langs de basisscholen in de Hof van Twente gaan vergezeld van een lesprogramma met als doel de betrokkenheid van kinderen bij de natuur en het landschap te vergroten. De steenuil, als thermometer van een gezonde en levendige biodiversiteit, is hierbij de uitgelezen soort om kinderen bij dit onderwerp te betrekken. Dit aandoenlijk uiltje houdt zich het liefst op in de buurt van mensen, is vaak zichtbaar en een gewenste gast op menig erf in de Hof.

 

 

Vrijwilligers van de Stichting Hofvogels en de IVN’s Diepenheim en Markelo bemanden één van de vele druk bezochte statafels in de hal van het gemeentehuis waar de vele geïnteresseerden uitgebreide informatie kregen over de voorwaarden waaraan een steenuilvriendelijk erf moet voldoen. Meerdere erfbewoners schreven zich dan ook in voor een erfadvies. Al met al een succesvolle bijeenkomst.