Zondag 21 mei nodigt de activiteitencommissie van kinderboerderij ‘Het Kukelnest’ uit Goor alle kinderen en hun ouders uit de Hof van Twente uit voor de eerste Doe middag van 2017. Het thema van die middag is “Knutselen met familie steenuil’

De steenuil heeft het moeilijk.. De gemeente Hof van Twente heeft dit aandoenlijk uiltje geadopteerd en wil de Hof van Twente weer aantrekkelijk maken voor de steenuil. ‘Het Kukelnest’ werkt hier aan mee en maakt van de kinderboerderij een voor de steenuil aantrekkelijke omgeving. Gedurende deze ‘Doe Middag’ zijn er voor de kinderen allerhande leuke knutsel activiteiten die in het teken staan van de steenuil. Wat te denken van het maken van een uilenmasker of het knutselen van een steenuil? Vrijwilligers van de Stichting Hofvogels werken gedurende de middag aan een zogenaamde muizenruiter, leggen houtwallen aan en timmeren nestkasten voor de steenuil in elkaar. Allemaal zaken die van belang zijn om de steenuil een goed leven te geven. Vrijwilligers van IVN Diepenheim tot slot staan paraat om belangstellende ouders te informeren en uitleg te geven over de steenuil en hoe we de steenuil weer introduceren. En wie weet kan er in jullie tuin ook wel een nestkast voor de steenuil geplaatst worden. Kortom er is voor iedereen van allerhande te doen en te beleven op deze zondagmiddag. En hebben de kids geen zin in knutselen dan kan er natuurlijk ook lekker gespeeld worden in de speeltuin.

 

Voor meer informatie kijk op website www.hetkukelnest.nl, op facebook van Kinderboerderij “Het Kukelnest” en op de website van Hof voor de Steenuil www.hofvogels/HofvoordeSteenuil.nl. De activiteitencommissie van Kinderboerderij “Het Kukelnest” is klaar met het zomerprogramma 2017. Gedurende de zomermaanden is er iedere derde zondag van de maand iets extra’s voor kinderen te doen op kinderboerderij. De Doemiddag van zondag 21 mei start om 14:00 uur tot 16:00 uur. De Kinderboerderij staat aan de Lintelerweg 4 Goor (toets voor navigatie huisnummer 2 in). De activiteitenkukels hebben er zin in, kom jij ook?