Met de overhandiging van een zelfgebouwde steenuilenkast aan Henk Kamp in Diepenheim schonk de VVD fractie afgelopen zaterdag aandacht aan het adoptieplan Hof voor de Steenuil. .’Diverse fracties praten veel over bescherming van de steenuil en over duurzaamheid, maar wij dóen het! aldus VVD raadslid André Elbers uit Diepenheim. De minister verbaasde zich over de ingenieuze marter werende binnenconstructie van de kast, die naderhand werd opgehangen aan een zijwand van de schuur.

Elbers maakte de afgelopen tijd zes van dergelijke nestkasten uit gerecycled sloophout, terwijl andere fractieleiders aan de gang gingen met de verfkwast. Nadat eerst een nestkast was afgeleverd bij wethouder Meulenkampin Wiene werd de verbouwde oranjerie van Kasteel Nijenhuis, waar Henk en Linda Kamp wonen, aangedaan. Hier werd een kast geplaatst in de hoop dat daar een broedpaartje van de steenuil hun plek gaan vinden. Dit jaar zeker niet meer daar de steenuilen al aan het broeden zijn geslagen, maar mogelijk volgend jaar. De minister en zijn vrouw kregen tevens nog het advies mee de kast elk jaar schoon te maken.