Schoolpleinen worden steeds groener en gezonder. Ingewikkeld? Nee, helemaal niet. Door alleen al een paar prachtige fruitbomen te plaatsen wordt je schoolplein leuker, groener en gezonder en is er elk jaargetijde weer een andere sfeer. Fruitbomen zijn
prachtig met hun bloesem in het voorjaar en kleurige appels in zomer en herfst. En wat is er nou leuker dan een appel eten die je zelf hebt geplukt?! Bovendien is het een mooie aanleiding om het in de klas over gezond eten te hebben. De provincie Overijssel financiert deze bomen. Tijdens de boomfeestdag gaf de provincie Overijssel het startsein voor de campagne “Fruitbomen voor groene schoolpleinen”.

Basisscholen die zich tot 1 juni aanmelden ontvangen een voucher van maximaal 250 euro (zolang de voorraad strekt).  Met deze voucher kun je zelf twee halfstam fruitbomen uitkiezen en aanschaffen . Vervolgens plant je de fruitbomen samen met leerlingen op het schoolplein. De minimale dikte van de bomen moet 16 cm in omtrek zijn (maat 16-18). Op deze manier is de kans groot dat bomen binnen een jaar vruchten dragen. De voucher mag alleen besteed worden aan de boom zelf en niet aan de boompalen, grond of ander materiaal.

 

 

 

 

 

natuurenmilieuoverijssel.nl/fruitbomenvoorgroeneengezondeschoolpleinen