De werkgroep Educatie, onderdeel van de projectgroep Hof voor de Steenuil, rondt binnenkort de samenstelling van twee leskisten af. De leskisten, een ruim en gevarieerd aanbod van informatie rondom de steenuil en zijn leefomgeving, zijn bedoeld voor de groepen 5 en 6 van de basisscholen in de Hof van Twente.  De leskisten zijn onderdeel van het adoptieplan ‘Hof voor de Steenuil’ en zijn bedoeld om de schooljeugd te betrekken bij belangrijke thema,s als natuur, landschap en biodiversiteit. De steenuil dient hierbij als symbool voor deze thema,s. Steenuilen komen steeds minder vaak voor in de Nederlandse natuur, doordat hun leefgebieden inkrimpen. Het is de bedoeling dat de leskisten onderdeel worden van een lesprogramma en worden dit schooljaar als pilot uitgeprobeerd in twee basisscholen. Het is vervolgens de bedoeling, dat ook andere basisscholen uit de Hof van Twente de leskist aangereikt krijgen. De werkgroep educatie bestaat uit medewerkers van de Heeckerenschool uit Goor en de IVN’s Diepenheim en Markelo.