Het scannen van steenuilen trok vorige week veel aandacht van zowel de regionale als landelijke pers. Zo gingen reporters van de Telegraaf en de Tubantia mee op stap met de vrijwilligers van Hofvogels om de leefgebieden van steenuilen te scannen. De Telegraaf kwam vandaag 13 maart met een uitgebreid artikel over onze actie om deze bedreigde adoptievogel niet alleen te tellen maar ook te ondersteunen. 

 

 

Vrijwilligers Wim Kleijn en Henk Maatman uit Diepenheim gingen afgelopen vrijdag in gezelschap van de Telegraaf op steenuilenjacht in de omgeving van Markvelde/ Markelo. Op verschillende plekken werd met een MP3 speler en speaker de territoriumroep van de steenuil uitgezonden. Is er een mannetje steenuil in de buurt dan zal deze ‘de schrille en doordringende roep’ beantwoorden. Een teken dat er een steenuilenpaar in de buurt is. Ondanks al
le verwoede pogingen van beiden kwam er die avond op meerdere locaties echter geen respons. Fons Vehof en Tonnie Blanken hadden die avond echter meer succes. Zij scanden in aanwezigheid van de Tubantia met succes in de omgeving van Hengevelde. Op verschillende punten werd de roep benatwoord door paartjes die zich in die buurt ophielden. Het scannen van de steenuilen zal nog enkele weken plaats vinden.