Zaterdag 14 oktober jl waren vrijwilligers van de Stichting Hofvogels met een uitgebreide informatiestand aanwezig op het Hofkracht festival in Goor. De oude stoomblekerij van TSM was

 

die dag omgevormd tot een verzamelplaats van vele groene en duurzame activiteiten en initiatieven van bewoners en bedrijven uit de Hof van Twente.

Hofvogels was met meerdere vrijwilligers aanwezig om het publiek voorlichting te geven over onze activiteiten, om nieuwe vrijwilligers te werven en erfbewoners enthousiast te maken voor het plaatsen van een uilenkast of voor een erfadvies. Ook was het mogelijk bij de stand voor kinderen om, onder de bezielende leiding van Mirjam Bak, uilenballen te pluizen.

 

 

 

 

 

De stand werd over de gehele dag druk bezocht en de vrijwilligers van de Stichting Hofvogels konden rekenen op vele enthousiaste reacties. Meerdere bezoekers, waaronder de burgemeester van onze gemeente, waren geĂ¯nteresseerd in een steenuilenkast en worden binnenkort bezocht om te bekijken of hun erf geschikt is. Ook dienden zich die dag twee nieuwe vrijwilligers aan die in de toekomst mee gaan helpen met het controleren van uilenkasten. Kortom een zeer geslaagde dag voor de Hofvogels tijdens een zeer geslaagd Hofkracht festival.