Meerdere vrijwilligers van de Stichting Hofvogels zetten zich vrijdag 9 en zaterdag 10 maart actief in voor de ‘Bij’ tijdens de landelijke actie NL Doet. Zo startten voorzitter Frans Kruse en vrijwilliger Miriam Bak in Enschede met de imker cursus en hielpen zij naderhand met andere vrijwilligers van onze Stichting in de Hof van Twente mee aan het inrichten van een plantenborder met puinomranding in het belang van met name de kleine insecten.

Zaterdag stond in het teken van het maken en plaatsen van een drietal insectenhotels bij kinderboerderij Het Kukelnest in Goor. In de wijken Gijmink in Goor en bij de Stadslandbouw in Goor werden zogenaamde bijenweides ingezaaid. Al deze activiteiten werden geïnitieerd door en ondersteund vanuit de Groene Loper Hof van Twente. De Stichting Hofvogels is mede betrokken bij de ontwikkelingen rond de Groene Loper.

Voorzitter Frans Kruse hielp zaterdag samen met het Statenlid Annemieke Wissink bij het Kukelnest in Goor bij het plaatsen van de bijenhotels. Annemieke Wissink zet zich al jaren in voor het beschermen van insecten en het promoten van dit soort initiatieven. Zij heeft namens de provincie Overijssel  de nationale Bijenstrategie ondertekend (http://www.overijssel.nl/@216203/overijssel/ ).