Op zaterdag 14 oktober vindt het Hofkracht & Woonfestival plaats op het voormalige TSB-terrein in Goor. Het festival is een evenement met heel veel voorbeelden en praktische informatie over groen, duurzaamheid en wonen in de Hof van Twente. Hofvogels is tijdens dit festival ruim vertegenwoordigd met een uitgebreide informatietafel en workshop ‘uileballen pluizen’. Geïnteresseerden voor een uilenkast of een erfadvies kunnen zich bij vrijwilligers van de Stichting opgeven.

Het gratis festival biedt jong en oud talloze mogelijkheden om kennis te maken met duurzaamheid. Denk aan fairtrade producten, zonne-energie, waterenergie, woningisolatie en mogelijkheden om geld te besparen met verduurzaming. Ook het thema ‘Groen’ komt aan bod op het festival. Zo staan er in Goor al plantenbakken met eetbaar groen, planten die gegeten kunnen worden. Op het festival kan er kennisgemaakt worden met nog meer initiatieven die ook voor de eigen tuin geschikt zijn.

Thuis in bouwen, huren en wonen

Hof van Twente is een mooie, landelijke gemeente om te wonen. Maar wat is er allemaal mogelijk? Kom ik in aanmerking voor een huurwoning? Welke woningen zijn er? Kan ik ook zelf bouwen? Welke kavels zijn er beschikbaar? Heb ik een vergunning nodig bij mijn verbouwing? Welke lokale ondernemers kunnen mij helpen bij het prettig wonen in de Hof? Antwoorden op deze vragen en meer vindt u ook op het festival!

Het Hofkracht & Woonfestival is gratis toegankelijk en iedereen is welkom. Het evenement vindt plaats op zaterdag 14 oktober van 10.00 tot 16.00 uur aan de D.J. Bunschotenstraat 14 in Goor. Het festival is geschikt voor alle leeftijden. Er zal eten en drinken verkrijgbaar zijn en parkeren kan gratis op het TSB-terrein.