Negen eigenaren van plantlocaties haalden zaailingen op in Bentelo en Delden.

Met paardentrailers, aanhangers en grote auto’s werden op 19 februari j.l ruim 2400 boomzaailingen opgehaald uit de bomenhubs in Delden en in Bentelo. Lijsterbes, Vuilboom, Berken, Douglas Spar, maar ook de eerste Wilgenstaken vonden gretig aftrek! Biodiversiteit bleek het toverwoord en dat weten deze plantlocaties maar al te goed!

Wat fijn dat jullie de zaailingen in een biodiverse mix aanbieden’, dat is goed voor onze plant locatie en voor ons allemaal in de toekomst’  aldus Gerard Adolfsen. 

Biodiverse mix van zaailingen

Met biodiversiteit wordt de variatie bedoeld aan dieren- en plantensoorten op de aarde . Door klimaatverandering, maar ook het ingrijpen van de mens, krijgen steeds meer dieren- en plantensoorten het moeilijk. Door je kavel of tuin aan te leggen met een verscheidenheid aan inheemse planten draag je een steentje bij aan het verbeteren van de biodiversiteit in de Hof van Twente.

Help je mee met planten?

De komende weken kun je helpen met het planten van boomzaailingen. We stoppen met oogsten vanwege de hoge buitentemperaturen en als je goed om je heen kijkt zie je dat al vele bomen en struiken uitlopen. We laten de natuur nu met rust en focussen ons op het planten van alle geoogste zaailingen.

Laatste uitgifte van boomzaailingen op 5 maart a.s.

Op zaterdag 5 maart vindt de laatste uitgifte van zaailingen plaats uit de bomenhubs in Bentelo en Delden. Wil je helpen of wil je op particulier terrein bomen planten en nog zaailingen ophalen? Meld je aan via de bomenplanner.

Koffie en erwtensoep op de laatste oogst dag  op 19 februari in Markelo

De laatste oogst dag voor meerbomen.nu/hofvantwente is geweest bij Martine Overmeer op Hessenheem in Markelo. Vanwege de buitentemperatuur komt de sapstroom van de zaailingen al op gang. Daarom laten we de natuur nu met rust. In het prachtige gebied aan de voet van de Herikerberg was het goed toeven! Met 10 mensen werden 336 zaailingen geoogst en de boomwerkgroep werd gastvrij onthaald met koffie en erwtensoep! Gelukkig mogen we hier in het najaar van 2022 terug komen om nog veel meer zaailingen te oogsten.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Meld je dan aan via de boomplanner, te vinden op: https://bomenplanner.meerbomen.nu   Meer informatie: (boomwerkgroephvt@gmail.com)

 Links:

Pagina: https://groeneloperhofvantwente.nl/meerbomen-nu/

bericht:

https://groeneloperhofvantwente.nl/het-planten-van-boomzaailingen-is-begonnen/

bericht:

https://groeneloperhofvantwente.nl/plantlocaties-halen-2400-boomzaailingen-uit-hub-delden-en-bentelo-op-19-februari-2022/