Op 21 en 22 september a.s. start Burendag met het planten van een groot aantal bloembollen.  11 buurtverenigingen en 3 scholen in de Hof van Twente hebben hiervoor in totaal 30 pakketten van 1000 bloembollen gereserveerd via deze actie van De Groene Loper. De bollenactie richt zich met name op bijen in de stadsrand en het buitengebied.

Doe je mee met het planten van de bloembollen?  Zo ontstaat een bloeiende groene loper in het voorjaar van 2019 . In de jaren erna zal deze groene loper alleen maar verder en groter uitgroeien. 

Aan het begin van het groeiseizoen zijn er te weinig bloemen waar bijen hun voedsel kunnen halen. Om de wilde bijen een handje te helpen worden in heel Overijssel tijdens Burendag bollen geplant. Het planten van 30.000 bloembollen is een gezellige klus die met veel mensen gedaan kan worden. Hoe meer handen, hoe groener de Hof wordt en des te blijer de bij.

Op 21/22 september a.s. worden er op de volgende locaties in de Hof biologische bollen geplant:Elsenerbroek, Pothoek, Dijkerhoek, Hengevelde, Markvelde, Wiene-Zeldam, Stokkum, Elsen-Herike, Herberg de Pot en 4 locaties in Goor: van Hoevelstraat, Gijmink (asbest eruit, bollen erin), ODT Gijmink, Kindcentrum Monkie.

Meld je nu aan om mee te doen aan deze unieke groene burendag door te mailen naar info@groeneloperhofvantwente onder vermelding van de locatie waar je het liefst zou willen helpen. Je ontvangt dan een bevestiging met de tijden en de locatie.