Vrijdag 21 oktobernaamloos-3333 pleegden vier vrijwilligers van de Stichting Hofvogels groot onderhoud aan uilenkasten bij meerdere kasthouders in het buurtschap Wiene – Zeldam. Hier werden door deze vrijwilligers verouderde of versleten nestkasten voor steenuilen vervangen voor nieuwe marter-proof kasten. De vrijwilligers plaatsten die middag in totaal 6 nieuwe kasten en werden in voorkomende gevallen geholpen door de kasthouders. Later deze maand worden er nogmaals een nieuwe kerkuilenkast geplaatst en nog enkele steenuilenkasten vervangen in het betreffende buurtschap.
Eén van de oude nestkasten die aan vervanging toe was werd op dat bewoond door een steenuilenvrouwtje. Deze vaste gast bewoond al jaren het betreffende erf en staat ieder jaar weer garant voor een aantal nakomelingen. Hopelijk bevalt het steenuiltje haar nieuwe onderkomen en blijft zij op het betreffende erf.
Volgens de bewoonsters is er door de jaren heen een soort van vaste band ontstaan tussen haar en het uiltje en zou zij het betreuren indiende deze voor een ander erf kiest.