Als vrijwilligers van de uilenwerkgroep IVN Diepenheim en Stichting Hofvogels vertelt Wim Kleijn uit Diepenheim al zijn verhalen en belevenissen over de zijn inzet en ervaringen over de uilenwerkzaamheden en vond een luisterend oor bij zijn vrouw Emelia. Toen Wim 80 werd verraste zijn vrouw hem op wel zeer bijzondere wijze voor zijn inzet voor de steen- en kerkuilen.

Het verhaal van Wim:

Mijn enthousiasme over het volgen van de broedontwikkelingen en resultaten bij de steenuilen is niet onopgemerkt gebleken bij mijn vrouw Emilia. Ik vertel haar altijd uitgebreid over wat we als vrijwilligers van Hofvogels doen met het inspecteren van de nestkasten rondom Diepenheim? Hoe we  dan niet alleen tijdens het broedseizoen kijken of er al eieren zijn gelegd of jongen geboren. Maar ook dat we de staat van de nestkasten bekijken en deze zo nodig schoonmaken, repareren of vervangen. En als ik met foto’s thuiskom en over mijn ervaringen vertel is er altijd belangstelling van haar kant. Onlangs vertelde ik haar weer uitgebreid over de uitkomsten van het RAS project en de monitoring van territoria van de steenuil met behulp van geluid en het ringen van de adulte steenuilen in ons controlegebied. Dit heeft haar aan het denken gezet.

Mijn vrouw is ook natuurliefhebber en dus betrokken bij alles wat met de natuur te maken heeft.  Zo  probeert zij onder andere via de stadslandbouw in Goor iets terug te doen aan de natuur en bekijkt zij met regelmaat publicaties en foto’s in de vogelbladen.

En dan mag je na diverse jaren vol activiteiten het geluk hebben om gezond  80 jaar te worden. Wat doe je dan behalve een feestje met de familie? Mijn vrouw Emilia dacht ik geef hem iets waarbij mijn enthousiasme en inzet voor  de natuur en Hofvogels in beeld komt. Dus begon ze weken geleden met het tekenen, één van haar hobby’s, van bijgaand steenuiltje. Ik kreeg deze prachtige tekening van een steenuil op 27 februari op mijn verjaardag als cadeau. Een geweldig cadeau, waarmee ik uiteraard erg blij ben.

Wim Kleijn.