Vanaf 22 april (dag van de aarde) tot en met 23 mei (dag van de biodiversiteit) wordt er door de Groene Loper Hof van Twente op verschillende manieren aandacht gegeven aan het belang van biodiversiteit. Biodiversiteit is de verzamelnaam voor de grote verscheidenheid aan micro-organismen, dieren- en plantensoorten. De Groene Loper Hof van Twente ontwikkelde in samenwerking met Hofpower (het schoolprogramma rondom duurzaamheid) en de educatiewerkgroep van Hofvogels een 4 tal lessen voor basisscholen.

40 klassen in de Hof van Twente tekenden in op deze lessen.  Groep 1 en 2 dansten  `Spring’  van Vivaldi  n.a.v. het boek `het bezige bijtje’ door Britta Teckentrup. De groepen 3 en 4 maakten Zaaibommetjes (bedoeld om weg te gooien) en leerden over het belang van bloemen en bijen. Vrijwilligers van de imkervereniging Oldenzaal en omstreken wisten de kinderen te boeien met een verhaal op het digibord en veel meegenomen spullen.

 

De groepen 5 en 6 ontdekten wat er allemaal in een uilenbal zit in een workshop uilenballen pluizen, gegeven door vrijwilligers van de Hofvogels. De groepen 7 en 8 maakten bloeikaarten en leerden over het belang van bijen en hommels als bestuivers van een groot deel van ons eten.

Op 15 mei a.s. wordt het educatieprogramma afgesloten op de Brookschole in Markelo. Alle groepen zijn die dag bezig met biodiversiteit. Wil je meer weten over de lessen biodiversiteit op basisscholen? Neem contact op met de Groene Loper Hof van Twente via: info@groeneloperhofvantwente.nl.  of mail naar: info@hofpower.nl