Zaterdag 17 en zondag 18 april is de Nationale Bijentelling. De Groene Loper Hof van Twente vraagt aan iedereen om in actie te komen voor de wilde bij door ze te gaan tellen. Van de 360 soorten wilde bijen die er in ons land voorkomen, is de helft bedreigd. En zonder die wilde bijen en hommels verdwijnt ook een deel van ons eigen voedsel. Deze zoemertjes zijn onmisbaar bij de bestuiving van veel gewassen die del uitmaken van ons voedsel. Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. Meld je aan  en  ontdek meer via de website www.nationalebijentelling.nl

Kun je ook niet wachten en wil je weer samen naar buiten en de natuur samen beleven in de Hof? De tuinvogels horen we al zingen, bomen komen weer in blad en in het buitengebied horen we de steenuil en kleine groepen weidevogels. Bijen zijn onmisbaar om biodiversiteit te beleven voor mensen. Daarom kunnen we bijdragen door eens goed te kijken naar wat er in onze achtertuin zoemt? 

Als de weersomstandigheden de bijen en ons goed gezind zijn is op 17 of 18 april een half uurtje speuren en kijken al genoeg . Onderzoekers gebruiken de resultaten van de Nationale Bijentelling om te zien waar de verschillende bijensoorten voorkomen in Nederland en of die aantallen toe- of afnemen.

De groene loper Hof van Twente is ook benieuwd hoe het in onze gemeente gesteld is met de verschillende bijensoorten. Wil je nog meer doen voor de bijen? Kijk eens op de website www.groeneloperhofvantwente.nl. Samen maken we de Hof van Twente actief en betrokken groener.