Gast schrijfster: Yvonne Dalstra

Het Twentse landschap komt samen in het Weldam

Yvonne Dalstra, getrouwd en vanaf haar 16e jaar woonachting in Goor, is enthousiast natuurfotografe en wil ons via haar foto’s informeren over het mooie en diverse Twentse landschap dat samenkomt in het landgoed Weldam in de Hof van Twente. Een landgoed dat bekend staat om één van de best bewaarde kasteeltuinen.  

Lopend door het landgoed Weldam waan je je in de tijd terug. In gedachte zie ik de mensen in vroegere tijden over de laan met de kleine hobbelige steentjes langs het kasteel lopen. Of er met paard en wagen of fiets over rijden. Ik denk dan met respect aan degenen die deze laan hebben aangelegd. De kans om een ree in de vroege ochtend of avondschemering in één van de weilandje te spotten is groot en maken een wandeling in het landgoed tot een bijzondere belevenis. Genietend van de rust, het prachtige landschap met de bossen, de weilandjes, smalle bruggetjes over de Regge en de boerderijen leveren voor mij het ideale decor op om de natuur, de daarin levende dieren en groeiende planten te fotograferen.

Landgoed Weldam ligt in een bosrijke omgeving in de gemeente Hof van Twente en is met circa 1700 hectare één van de grotere landgoederen van oost Nederland. Het landgoed bestaat naast het kasteel en de omringende tuinen, uit bossen, akkers, weilanden, beken en karakteristieke lanen en boerderijen.