Vanwege alle maatregelen rondom Corona gaan de vrijwilligers van de Stichting Hofvogels pas eind april op pad om de nestkasten van de steenuilen controleren. Normaal worden de nestkasten al begin april bezocht om te kijken of er al tekenen van broed zijn. Om het aantal kastcontroles tot een minimum te beperken werd besloten deze controles pas eind april te gaan doen.

Kasthouders werden in kennis gesteld van deze maatregel om besmetting te voorkomen en werden gevraagd om kastbezettingen vooraf door te geven aan de controlegroepen.

 

 

 

Meerdere erfbewoners reageerden op deze oproep.  Zo kregen wij al van twee kasthouders een foto opgestuurd van een steenuil in de kast. Nu hopen dat de uilen voor een mooi broednest gaan zorgen. Gelukkig hoeven de uilen zelf geen rekening te houden met alle corona maatregelen, dat zou lastig worden met het vangen van een prooi. Wij hopen dat een ieder gezond blijft en dat we ondanks alles toch een mooi broedseizoen tegemoet mogen zien. Voor de rest van de tijd genieten vrijwilligers van de vogels in eigen tuin en van de mooie lentedagen.

Blijf gezond!