Vrijwilligers oogstten in 2021 al 4.700 zaailingen

De boomwerkgroep Hof van Twente heeft als doel 35.000 extra bomen te planten. Om dit dichterbij te brengen is in december 2021 gestart met het project meerbomen.nu.  Vrijwilligers oogsten zaailingen op plekken waar deze niet uit kunnen groeien tot volwassen bomen. Gesorteerd per soort en in bosjes gebonden worden de zaailingen tijdelijk ingekuild in zogenaamde bomenhubs. Hier komen bomen en struiken van verschillende oogstdagen bij elkaar voor ze in het voorjaar naar de plantlocaties gaan. De boomwerkgroep is nog op zoek naar locaties voor bomenhubs in Diepenheim, Markelo en Delden. Heb je plek voor een dergelijke bomenhub meld je dan aan via de boomplanner   https://meerbomen.nu/hofvantwente/

Het nieuwe jaar goed gestart met zaailingen uit het Weldam 

zaterdag 8 januari verzamelden vrijwilligers zich in het Weldam om daar zaailingen van esdoorns, beuk, taxus, kardinaalsmuts en hazelaar te oogsten. Oogsten van zaailingen is niet alleen leuk maar ook leerzaam. Je doet inspiratie op in een prachtige omgeving. Je kunt dit doen met buren, familie en vrienden, maar ook met collega’s die zich in willen zetten voor meer bomen in de Hof van Twente.

We oogsten iedere zaterdag in januari en februari. Locaties volgen in de boomplanner op meerbomen.nu/hofvantwente/. Wil je meedoen? Meld je dan aan als vrijwilliger via de bomenplanner. In de boomplanner staan oogstlocaties en -momenten vermeld en als vrijwilliger wordt je eenmaal per week per mail op de hoogte gebracht van de activiteiten bij jou in de buurt. Zo blijf je gegarandeerd op de hoogte van oogstdagen.

Volgende oogstdag in Holten

Zaterdag 15 januari oogsten we bij Recreatieterrein Holten, (Adres voor routeplanner: Holterbergweg 13 7451 JL HOLTEN). We verzamelen ons daar om 9.45 uur en rijden om 10.00 uur gezamenlijk naar de oogstlokatie. De verzamelplek zal duidelijk aangegeven zijn. We oogsten vuilbomen, berk en lijsterbes.

Gratis bomen planten?

Heb je een plantlocatie op particulier terrein in de Hof van Twente en wil je graag bomen planten? Meld je dan aan via  meerbomen.nu/hofvantwente/

 Dankzij de hulp van betrokken inwoners is in december al begonnen aan de meerbomen.nu actie. Op dit moment hebben we, door samenwerking met andere oogstgroepen in het land, al meer dan 4000 zaailingen kunnen oogsten. In de maanden januari en februari gaan we in ieder geval iedere zaterdag door met zaailingen oogsten. Mogelijk komen daar nog momenten bij. Dit kan ook in afstemming met de boomwerkgroep Hof van Twente (boomwerkgroephvt@gmail.com) om bijvoorbeeld met familie, collega’s, vrienden of buren te doen.