Onlangs waren leerlingen van het AOC Oost uit Almelo op bezoek bij een kasthouders in Bentelo, om getuige te zijn van het ringen van drie jonge steenuiltjes. Meester Rob, de houder van de uilenkast waar de jonge uiltjes werden geboren, had zijn klas vanuit Almelo meegenomen in het kader van een lesje natuureducatie. Zowel voor meester Rob als voor zijn (opgewonden) leerlingen een bijzonder leuk moment, omdat er ook dit jaar weer met succes werd gebroed op zijn erf.

De uitgelaten groep leerlingen volgde vol belangstelling het ringen door ringer Frits Punter, die de leerlingen uitgebreid informeerde over het belang van het ringen. Nadat de uiltjes waren gewogen, gemeten en geringd werden ze terug gezet in de kast. Maar niet eerder dan dat ze uitgebreid op de foto werden gezet voor de schoolkrant. De middag werd na het ringen voortgezet met het pluizen van uilenballen om te zien wat uilen zoals eten.

Gelukkig waren we nog net op tijd met het ringen, daar de jonge steenuiltjes een paar dagen later de nestkast hadden verlaten. De jonge steenuiltjes zullen de komende tijd nog geruime tijd buiten de nestkast door de ouders worden gevoerd, voordat zij de wijde wereld in trekken.